Veilig naar de fysiotherapeut, dat doe je zo.

Veilig naar de fitness, dat doe je zo.

 

Wat betekent directe toegang  voor u?

Ook dit jaar heeft u geen verwijsbriefje nodig voor toegang tot onze fysiotherapeuten. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Onze fysiotherapeut zal uw huisarts informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Wij voeren altijd eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij vaststelt of fysio iets voor u kan betekenen. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

 

Fysiotherapie en het nieuwe zorgstelsel

De vergoeding van uw fysiotherapie is afhankelijk van uw zorgverzekeringspakket. Het basispakket is voor iedereen gelijk en vergoedt slechts in een beperkt aantal gevallen fysiotherapie:

(1) voor chronische patiënten vanaf de 21e behandelingen en (2) voor kinderen tot 18 jaar (maximaal 18 behandelingen per indicatie per jaar of volledig bij chronische klachten).

Voor de overige patiënten wordt fysiotherapie in de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. Neemt u bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.